Poradna Thule FreeRide 530

Autor: | Vloženo: 05.06.2012 000 13:19 | Témata: Poradna Thule FreeRide 530

Jakou rychlostí jste s tímto nočem jeli bez problémů?

Všude je napsaná doporučená rychlost (většinou 110 - 130 km/h), ale mě by zajímalo jakou maximální rychlostí jste s tímto nočem jeli a kolo neulítlo nebo nepovolily čelisti nosiče.

Děkuji

  • 5. června 2012 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,

    nevím jak začít odpověď na vaší otázku.
    Udávaní rychlost je vždy udávaná jako bezpečná - pro vás, vozidlo, přepravované kolo i vaše okolí.

    Samozřejmě, že s nosičem můžete jet rychleji, ale na pevnost uchycení mají vliv i faktory, které při rychlé jízdě neovlivníte. Nečekaný poryv větru, vzduchový pytel, který do vás narazí při průjezdu např. okolo kamionu, nečekané uhnutí ze směru při objíždění překážky.

    Materiál je sice odolný a lecos vydrží, ale co když ...
    Pokud máte rád své kolo, pak doporučuji jezdit s rozumem - vždyť je to objekt, který nad vaše auto přečnívá víc než o metr.

    Pokudi přesto chcete jezdit s koly rychle, pak bych vám doporučil zvolit některý z nosičů kol na tažné zařízení .. http://www.autoboxy.com...
    se kterými se o rychlost nemute tolik bát. Kolo při jízdě neklade velký odpor a je v zákrytu za vozidlem - poznáte to i na nížší spotřebě.

    S pozdravem
    Radim Učík
    ADAP Rakovník

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (3)
    • Ne (1)

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.